Tien perusparannus, Metka- ja Ely-rahoitus

Oikea-aikainen tien perusparannus säästää rahaa!

Tien perusparannuksessa parannetaan tien kuivatusta ja kantavuutta, mikä mahdollistaa tien ympärivuotisen käytön myös nykyajan raskaammalla kalustolla. Puukauppatulot parantuvat ja kiinteistön arvo kasvaa. Virkistyskäyttö, lomaliikenne ja metsän hoitotoimenpiteet helpottuvat. Lisäksi perusparannuksiin on tällä hetkellä erinomaiset rahoitusmahdollisuudet, sillä valtion huoli yhteiskunnallisen huoltovarmuuden säilymisestä on suuri. Tiekuntien omatoiminen tienkunnostus tulee loppujen lopuksi verrattain kalliiksi ja on kustannustehotonta.

Valtio tarjoaa rahoitusta jopa 70 % osuutta tien perusparannushankkeen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Lisäksi kunnista voi saada tukea vaihtelevien käytäntöjen mukaan. Rahoituksen ja tiehankkeen onnistumiseksi tarvitaan laaja asiantuntemus, jota TeMePalta löytyy.

Vuonna 2022 päättyneistä Kemera -rahotteisista (Kestävän metsätalouden rahoituslaki) hankkeista puolet tulivat TeMePalta. Toimihenkilöidemme laajan osaamisen lisäksi hankkeiden laadukkaan läpiviennin osana on toimintaan räätälöidyt, paikkatietoon pohjautuvat suunnittelu- ja työnohjausjärjestelmämme sekä luotettava kumppani- ja alihankintaverkostomme.

Asiakkaitamme on yksityisten maanomistajien ja tiekuntien lisäksi eri yhtiöt, kunnat, seurakunnat sekä yhteismetsät, ja hankkeita toteutetaan myös täysin asiakasrahotteisesti. Tiehankkeisiin voidaan kytkeä myös puustonpoistopalveluita, joista voit lukea lisää näiden palveluiden alta. Temepa hoitaa myös uuden tien suunnittelun ja rakentamisen metsänhoidon tai esimerkiksi energiatuotannon tarpeisiin.

Nyt on erinomainen hetki laittaa tiehanke vireille! Ole yhteydessä palvelevaan toimihenkilöömme, niin kartoitetaan yhdessä polku, jolla päästään laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen.

Ota yhteyttä

Tiehankkeiden rahoitusmahdollisuudet:

Metka

Odotetaan astuvan voimaan 2024 alussa (Nykyinen Kemera-tuki päättyy vuoden 2023 loppuun)

Yhdentilan hankkeet tukikelpoisia

Tuki maksetaan osakkaille, mahdollisuus hyödyntää alv-vähennys

Tuki perusparannukseen 70 % (Alv = 0%)

Metsänkäytön osuus oltava vähintään 30 %

ELY

Määräaikainen parannus tukitasoon 2023-2025

Teiden perusparannus 70 %, Sillat 85 %

Mahdollisuus hakea rinnalle myös muuta julkista tukea, esim. kunnan avustus

Myönnetään tiekunnalle alvillisiin kustannuksiin (Osakkaalla ei ole ALV-vähennys mahdollisuutta)

Tuki ei kata yksiköintiä tai kokouskustannuksia

Kunnan avustus

Vaihtelee kuntakohtaisesti

 

40

Vuotta kokemusta

 

yli 1500

Valmistunutta kohdetta

 

150

Asiantuntijan verkosto

 

 

Aloitetaan yhteistyö nyt

Ota yhteyttä

 

TEMEPA INFRA OY

Äijälänrannantie 34 A 41,
40520 Jyväskylä

Y-tunnus: 3178362-6

Verkkolaskuosoite: 003731783626

Operaattori: Maventa (003721291126)

Välittäjätunnus: DABAFIHH

Sähköpostilaskun osoite: 31783626@scan.netvisor.fi