Tien perusparannus, Metka- ja Ely-rahoitus

Oikea-aikainen tien perusparannus säästää rahaa!

 

Tien perusparannus on toimenpide, jossa parannetaan tien kuivatusta ja kantavuutta, mikä mahdollistaa tien ympärivuotisen käytön myös nykyajan raskaammalla kalustolla. Ilman kantavaa tieverkosta ei puuta saada liikkeelle. Perusparannuksen myötä puukauppatulot kasvavat ja kiinteistön arvo nousee. Tämän lisäksi virkistyskäyttö, lomaliikenne ja metsän hoitotoimenpiteet helpottuvat, kun perusparannus on tehty. Lisäksi perusparannuksiin on tällä hetkellä erinomaiset rahoitusmahdollisuudet, sillä valtion huoli yhteiskunnallisen huoltovarmuuden säilymisestä on suuri. Tiekuntien omatoiminen tien kunnostus tulee loppujen lopuksi verrattain kalliiksi ja on kustannustehotonta.

 

Valtio avustaa yksityisteiden perusparannuksia jopa 70 prosentin osuudella. Lisäksi kunnista voi saada tukea vaihtelevien käytäntöjen mukaan. Uusi metsätalouden kannustejärjestelmä, metka, on korvannut kemera-tukijärjestelmän vuonna 2024. Metsätieverkoston perusparannus on metka-järjestelmässä edelleen tuen piirissä. Rahoituksen ja tiehankkeen onnistumiseksi tarvitaan laaja asiantuntemus, jota TeMePalta löytyy.

 

Vuonna 2022 päättyneistä kemera-rahotteisista (kestävän metsätalouden rahoituslaki) hankkeista puolet tulivat TeMePalta. Toimihenkilöidemme laajan osaamisen lisäksi hankkeiden laadukkaan läpiviennin osana on toimintaan räätälöidyt, paikkatietoon pohjautuvat suunnittelu- ja työnohjausjärjestelmämme sekä luotettava kumppani- ja alihankintaverkostomme.

 

Asiakkaitamme on yksityisten maanomistajien ja tiekuntien lisäksi eri yhtiöt, kunnat, seurakunnat sekä yhteismetsät, ja hankkeita toteutetaan myös täysin asiakasrahoitteisesti. Tiehankkeisiin voidaan kytkeä myös puustonpoistopalveluita, joista voit lukea lisää näiden palveluiden alta. TeMePa hoitaa myös uuden tien suunnittelun ja rakentamisen metsänhoidon tai esimerkiksi energiatuotannon tarpeisiin.

 

Nyt on erinomainen hetki laittaa tiehanke vireille! Ole yhteydessä palvelevaan toimihenkilöömme, niin kartoitetaan yhdessä polku, jolla päästään laadukkaaseen ja kustannustehokkaaseen lopputulokseen. Perusparannus ja uuden metsätien rakennuttaminen on investointi tulevaisuuteen!

 

Ota yhteyttä

Tiehankkeiden rahoitusmahdollisuudet:

Metka

Astui voimaan 2024 alussa

Yhden tilan hankkeet tukikelpoisia

Tuki maksetaan osakkaille, mahdollisuus hyödyntää alv-vähennys

Tuki perusparannukseen 70 % (Alv = 0%)

Metsäliikenteen osuus oltava yli 30 %

ELY

Määräaikainen parannus tukitasoon 2023-2025

Teiden perusparannus 70 %, Sillat 85 %

Mahdollisuus hakea rinnalle myös muuta julkista tukea, esim. kunnan avustus

Myönnetään tiekunnalle alvillisiin kustannuksiin (Osakkaalla ei ole ALV-vähennys mahdollisuutta)

Tuki ei kata yksiköintiä tai kokouskustannuksia

Kunnan avustus

Vaihtelee kuntakohtaisesti

 

40

Vuotta kokemusta

 

yli 1500

Valmistunutta kohdetta

 

150

Asiantuntijan verkosto

 

 

Aloitetaan yhteistyö nyt

Ota yhteyttä

 

TEMEPA INFRA OY

Huhtalantie 2,
60220 Seinäjoki

Y-tunnus: 3178362-6

Verkkolaskuosoite: 003731783626

      

Operaattori: Maventa (003721291126)

Välittäjätunnus: DABAFIHH

Sähköpostilaskun osoite: 31783626@scan.netvisor.fi