Ympäristötuki

Metsälain 10 §:n kohteet rajataan metsätalouskäytön ulkopuolelle. Ympäristötuki on osa uutta metka-kannustinjärjestelmää ja sen avulla näistä muutenkin talouskäytön ulkopuolella olevista kohteista saa korvauksen. Ympäristötuki on 10 vuoden määräaikainen sopimus, jossa suojelukorvaus maksetaan metsänomistajalle. Se muodostuu perus-, hakkuuarvo- ja kannustinkorvauksesta.

 

Miksi ympäristötukea kannattaa hakea?

Ympäristötuen avulla saat korvauksen arvokkaasta työstä luonnon monimuotoisuuden eteen. Veronalainen ympäristötuki ja korvaus tuen valmistelusta maksetaan maanomistajalle. TeMePa lähettää metsänomistajalle laskun valmistelutyöstä (jonka Metsäkeskus korvaa metsänomistajalle). Valmistelu on siis käytännössä maksutonta maanomistajalle.

 

Miten pääsen alkuun ympäristötuessa?

Ole meihin yhteydessä. Ympäristötukihakemuksen laadintaan tarvitaan asiantuntemusta ja autamme selvittämään kohteen tukikelpoisuuden ja haemme puolestasi Metka-tukea. Antamalla luvan tarkastella metsävaratietojasi helpotat ja sujuvoitat työtämme.

 

Millaisille kohteille ympäristötukea voidaan myöntää?

Ympäristötukikohteet ovat pääasiassa puustoisia metsälain 10 §:n mukaisia erityisen tärkeitä elinympäristöjä tai monimuotoisuusarvoltaan merkittäviä elinympäristöjä.

 

Millaisilla kriteereillä ympäristötukikohteita arvioidaan?

Kohteen valinnalle lisäarvoa tuovat mm. metsälakikohteen tai suojelualueen läheisyys. Merkittävin valintakriteeri on monimuotoisuutta ilmentävät ominaisuudet, kuten lahopuusto ja vesistön luonnontilaisuus. Useimmiten ympäristötukikohteita ovat korvet, lehdot, pienvesien lähiympäristö sekä monimuotoisuusarvoltaan merkittävät runsaslahopuustoiset kangasmetsät.

 

Mitä TeMePan ympäristötukipalvelu sisältää?

  • Kohteen tukikelpoisuuden arviointi
  • Arvion tekeminen
  • Metka-hakemuksen tekeminen
  • Suomen Metsäkeskus maksaa metka-tuen maanomistajalle

 

Palvelun hinta?

Pyydä tarjous alueesi asiantuntijalta

 

40

Vuotta kokemusta

 

yli 1500

Valmistunutta kohdetta

 

150

Asiantuntijan verkosto

 

 

Aloitetaan yhteistyö nyt

Ota yhteyttä

 

TEMEPA INFRA OY

Huhtalantie 2,
60220 Seinäjoki

Y-tunnus: 3178362-6

Verkkolaskuosoite: 003731783626

      

Operaattori: Maventa (003721291126)

Välittäjätunnus: DABAFIHH

Sähköpostilaskun osoite: 31783626@scan.netvisor.fi